KEŞLİ CEVİZLİ MANTI ( Bolu)

KEŞLİ CEVİZLİ MANTI ( Bolu)

kesli cevizli manti

Malzemeler

150 g keş (kurutulmuş yoğurt)
1,5 su bardağı ceviz
3 yemek kaşığı tereyağı
1 bardak su

Hamuru İçin

1 kg un
2 adet yumurta
1 fiske tuz

İç Harcı İçin

500 g dana kıyma
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kuru nane

Hazırlanışı

Un geniş bir kaba alınır. Tuzu atılır ve yumurta kırılır. Aldığı kadar ılık su ile hamuru yoğurulur. (Ilık su hamurun kolay açılmasını sağlayacaktır). Kıymanın içine küçük küçük doğranan soğanlar bırakılır. Karabiberi, kuru nanesi ve tuzu atılıp harmanlanarak iç harcı hazırlanır. Rendelenen keş (kurutulmuş yoğurt) ve çekilmiş ceviz harmanlanır. İçinden 2-3 yemek kaşığı alınarak, sıvıyağ gezdirilen tavada kavrulur. Biraz rengi dönünce tereyağı eklenir. Tereyağı kızınca yarım bardak su bırakılıp ocaktan alınır. Hamur tek beze olarak oldukça büyük açılır. 3 parmak kalınlığında kareler kesilir. Kıymalı iç harç konur ve Üçgen Üçgen kapatılarak tuz atılan bol suda haşlanır. Yüzeye çıkınca ocaktan alınıp süzülerek soğuk su ile şoklanır. Sunum tabağının altına keş ve ceviz karışımı konur. Üzerine mantılar dizilir. Ara katlara keşli karışım konur. Son olarak kavrulan keş ve ceviz gezdirilip sunuma alınır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir