Cevizli Bahçe Trakya Hakkında

2011 Yılından bu yana çalışmalarına aralıksız devam eden Cevizli Bahçe Trakya’nın temelleri 2009 yılında atılmıştır.

Anonim Şirketimiz, Türkiye’de üretimin sınırlı, ithalatın çoğunlukta olduğu ceviz konusunda hedefini belirlemiştir.

2019 yılı sonu ve 2020 yılı başında 107 dönümlük yeni faz plantasyonumuza gerçekleştirdiğimiz 3.000 Adet Chandler Ceviz Fidanı dikimiyle 17.500 olan ceviz ağaç sayımız 20.500‘e ulaştı.

Toplam 1300 dekara ulaşan dikili ceviz plantasyonumuzla Türkiye’nin en büyük ceviz bahçelerinden birine ev sahipliği yapıyoruz.

Cevizli Bahçe Trakya Hakkında

Cevizli Bahçe Trakya Nasıl Kuruldu?

Edirne, Uzunköprü lokasyonundaki Cevizli Bahçe’nin kurulumuna kadar, Türkiye’nin dört bir yanını karış karış dolaşmış, irili ufaklı, modern ve geleneksel birçok ceviz işletmesinde incelemelerde bulunmuştur.

Mühendislerimiz ve danışmanımızdan oluşan teknik kadromuzla, 2011 yılında başlattığımız altyapı ve kurulum çalışmaları ile 1300 dönümlük ‘Modern Kapama Ceviz Bahçesi’ olan Cevizli Bahçe’yi, 11 ay gibi bir sürede, 2011-2012 tarım sezonu içerisinde faaliyete geçirdik.

Cevizli Bahçe’nin üzerine kurulduğu arazi kalitesiz orman ve vasıfsız çalı arazisi olduğu için, doğaya ve toprağa katkıda bulunmak, rüzgar perdesi oluşturmak amacıyla 23.000 mavi servi, 5000 akasya ağacı diktik.

2020 yılında gerçekleştirdiğimiz yeni dikimlerle beraber, 

Toplam 1300 dekar alanda 20.500 Adet Chandler cinsi Ceviz Ağacımızla Türkiye’nin en büyük ceviz bahçelerinden birine ev sahipliği yapıyoruz.

1.250 m2‘lik kapalı alanda yer alan ceviz işleme tesisimiz ile İyi Tarım Uygulamaları lisanslı olarak üretimi yaptığımız cevizlerimizi dünya standartlarında işleyip satışa sunuyoruz.

Misyonumuz;

  • Modern tarım teknikleri ile dünya standartlarını yakalayarak verim arttırmak,
  • Dünya standartlarında iyi tarımla ceviz yetiştirmek,
  • Üretim maliyetlerini düşürmek, gıda ve çevre güvenliğini sağlayarak kaliteli, güvenilir ürün üretmek,
  • İyileştirilmiş iş olanakları ve personel eğitimleri ile işçi güvenliğini, sağlığını korumak, faaliyet gösterdiğimiz köy ve ilçe sınırları içerisinde istihdam yaratmak, sosyoekonomik yapıya olumlu katkılarda bulunmaktır.
  • Vizyonumuz;
  • Teknik kadromuz ve alt yapımızla, ülkemizde faaliyet gösteren, modern, güvenilir, kaliteli üretim gerçekleştiren ceviz işletmelerinin arasında yer almaktır. 
Cevizli Bahce Hakkinda

Cevizli Bahçe Trakya’da Üretim

Cevizli Bahçe, 23.09.2011 tarihinde, Anonim Şirketimiz adına tahsisi yapılan, Edirne Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı, Uzunköprü Orman İşletme Şefliği sınırları içerisinde kalan Sipahi Köyünde, 1300 dönümden oluşan Özel Ağaçlandırma Sahasında kurulmuştur.

Orman vasfını yitirmiş arazimizde, diri örtü temizliği ve toprak ıslahı için 3 adet D7 tipi dozerler kullanılmıştır. Arazinin parselizasyonu ve karalojı harita mühendisi yardımıyla 8*8 olarak yapılmıştır. Bahçemizde ana çeşit olarak Chandler ve % 5 oranında tozlayıcı olmak üzere ilk etapta toplam 16.000 adet fidan dikimi yapılmıştır.

Arazide damla sulama sistemi mevcut olup, Türkiye’de yeni kullanılan çok fonksiyonlu bir otomasyonla kontrol edilmektedir. Parsellerden aldığımız toprak ve yaprak analizleri ile bitki gübre ihtiyacını, parsellerde yaptığımız toprak ve yaprak nem ölçümleriyle ise bitki su ihtiyacını hesaplayarak, bu otomasyon sistemi sayesinde ceviz için gerekli olan su ve gübre ihtiyacını hesaplarımız doğrultusunda, programlayarak ağaçlara vermekteyiz.

Bunun yanı sıra; bahçede parsellere ıslah için dekara 4 ton gelecek şekilde fermante olmuş hayvan gübresi dağıtılmıştır. Bu sayede cevizlerin gelişimlerine katkı sağlanmış aynı zamanda toprağa organik madde takviyesi yapılmıştır. Bu da toprağın iyileştirilmesine katkı sağlamıştır.

Bahçemizde seçilmiş terbiye sistemi Türkiye’de ve dünyada yeni kabul görmüş alışıla gelenden farklı, ağacı en hızlı ve en çok verime yatıran bir terbiye sistemidir. Bu süreçte ilk beş yıl çok önemli olduğu için, periyodik olarak yaz ve kış budamaları yapmaktayız.

Ceviz bahçesinde sık görülen antraknoz ve bakteriyel yanıklık hastalıklarına karşı periyodik olarak sezonda 2-3 ilaçlama yapmaktayız.

Bahçemizde görülen yabancı otlara karşı mekanik mücadelenin dışında, düzenli bir şekilde, yağışlara bağlı olarak 2-3 defa herbisit uygulaması yaparak yabancı otların çıkışı önlüyoruz.

Dikim, sulama, ilaçlama, gübreleme, budama gibi üretimin en hassas noktalarında, teknik kadromuz eşliğinde kaliteli ve verimli sonuçlar almak üzere yola çıktık ve bu yolda devam etmekteyiz.

Amacımız bu uygulamaları düzenli bir şekilde uygulayarak maksimum verime ve kaliteye ulaşmaktadır.

Cevizli Bahçe İşleme ve Kurutma Tesisi

2017 yılında inşasına başladığımız ve Portekiz’de işletmemize özel üretilen 500 ton kapasiteli Ceviz İşleme ve Kurutma tesisimiz ile hem kendi mahsülümüzü işliyor hem de diğer üreticilere ceviz işleme hizmeti veriyoruz. Otomasyon ile çalışan Ceviz işleme Tesisimizde kabuk sıyırma, boşları ayıklama, kurutma ve paketlemeyi el değmeden gerçekleştiriyoruz.

Cevizli Bahçe Trakya