CEVİZLİ TARÇINLI KEK
Malzemeler
2,5 su bardağı un
½ su bardağı sıvıyağ
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Ceviz içi
Toz tarçın
Hazırlanışı
Yumurta ile şekeri mikser yardımıyla açık sarı ya da beyaz olana kadar çırpın. Sıvıyağ, süt ve vanilyayı ekleyin ve biraz daha çırpın. Unu bir elek yardımıyla elde ettiğiniz karışıma yavaş yavaş ekleyin, 1 kat un, 1 kat kabartma tozu olacak şekilde ilave ederseniz kekin daha iyi kabarmasına yardımcı olabilirsiniz. Ceviz içi ve tarçını damak tadınıza uygun ölçüde koyarak karıştırın. 180 derecelik ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin. Üstüne dilerseniz çikolata sosu hazırlayabilir ya da pudra şekeri serperek süsleyebilirsiniz.