CEVİZLİ ŞEFTALİ

CEVİZLİ ŞEFTALİ

Malzemeler

2 adet şeftali
yarım kahve fincanı tozşeker
3 çorba kaşığı su
1 çay kaşığı limon suyu
100 gr tereyağı
Yarım su bardağı iri kıyılmış ceviz içi

Hazırlanışı

Tozşeker ve suyu tencereye alın. Karamelize olana dek pişirin. Ocaktan almaya yakın limon suyunu ekleyin. Şeftalileri ortadan ikiye kesin ve çekirdek yataklarını çıkartın. Fırın tepsisine yerleştirip, eritilmiş tereyağını üzerlerine gezdirin. Cevizleri yerleştirip, karamelize şekeri pay edin. Önceden ısıtmış olduğunuz fırınınızda 180 derecede 15 dakika pişirin.Tabaklara alıp, cevizle birlikte servis yapın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir