CEVİZLİ MANTAR

CEVİZLİ MANTAR

cevizli mantar

Malzemeler

8 adet iri mantar
50 gr dövülmüş ceviz
80 gr beyaz peynir ya da lor peyniri
3-4 tutam dereotu
100 gr ekmek içi
sarımsak
pul biber, tuz

Hazırlanışı

Mantarların saplarını çıkartın. İsteğe göre kabuklarını soyabilirsiniz. Nemli bir bez ile mantarları silin. Bir kaba, peyniri rendeleyin. Üzerine dövülmüş ceviz, ince ince kıyılmış dereotu, ekmek içi, pul biber, tuz ve sarımsak ekleyip karıştırın. Mantarları fırın kabına dizin, içlerini peynirli harç ile doldurun. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, 20 dakika kadar pişirin. Fırında peynirli cevizli mantar dolmasını piştikten sonra fırından çıkartıp, ılık olarak da servis edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir