CEVİZLİ ISPANAK SALATASI
Malzemeler
350-400 gr ıspanak
2 dilim tulum peyniri
1 kahve fincanı ceviz
1 limonun suyu
1/2 kahve fincanı zeytinyağı
Hazırlanışı
Ispanakları doğramadan yıkayın, sirkeli suda bekletin. Sonra tekrar duru suyla yıkayın. Sebze kurutucundan mutlaka ıspanakları geçirin. Kesme tahtasında ince ince doğrayın. Derin bir servis tabağına kurutucudan geçirdiğiniz ıspanakları dizin. Üzerine peyniri incecik rendeleyin. Cevizleri yağsız tavada birkaç dakika yakmadan çevirin. Peynirlerin üstüne, cevizleri elinizle kırın. Sosu için, limon suyu ve yağı çırpıp,salatanın üzerine dökün. Damak tadınıza göre; tulum peyniri yerine keçi peyniri, sos içinde balzamik sirke tercih edebilirsiniz.