CEVİZLİ GÜL TATLISI ( Kastamonu)
Malzemeler
1 su bardağı ceviz
4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı sıvıyağ
1/2 tatlı kaşığı tuz
250 g tereyağı
Şerbeti İçin
4 su bardağı tozşeker
4,5 su bardağı su
1 çay kaşığı limon suyu
Hazırlanışı
Tereyağı tavada kaynamayacak şekilde eritilip yoğurma kabına alınır. Üzerine sıvı yağ ve sirke ilave edilip bütün sıvılar çırpılır. Kabartma tozu, vanilya ve un ilave edilerek kulak memesinden biraz yumuşak hamur yoğurulur.Hamur merdane ile 1 santim kalınlığında açılır. Su bardağı ile yuvarlak kesilir. Etrafındaki hamurları tekrar toplayarak açabilirsiniz.Kesiler yuvarlak uçlarından üst üste konur ve rulo şeklinde sarılarak ortadan bıçakla kesilir. Gül şeklimiz oluşmuştuÜzerine ceviz tanesi konularak tepsiye dizilip 170 derecede fırına verilir.Toz şeker, su ve limon ile şerbeti kaynatılıp soğumaya bırakılır.Tatlı fırından çıkıp biraz ılıyınca ılık olan şerbeti dökülür.