CEVİZLİ BALLI TART

CEVİZLİ BALLI TART

cevizli balli tart

Malzemeler

2 su bardağı un
100 gr tereyağı
1 yumurta sarısı
yarım su bardağı pudra şekeri

Üzeri İçin

1.5 su bardağı bütün ceviz
3 yemek kaşığı un
yarım su bardağı kahverengi şeker
50 ml tereyağı
2 yumurta
yarım çay bardağı bal
1 yemek kaşığı süt

Hazırlanışı

Hamur için gerekli olan malzemeleri derin bir kabın içine alıp iyice yoğurun. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Dinlendirdiğiniz hamuru tezgaha alıp üzerine un serpip tart kalıbının büyüklüğünde açın. Hamuru kalıba yerleştirip önceden ısıtılmış 160 derece fırında 15 dakika pişirin. Harcı için unu, balı, şekeri, sütü, tereyağını ve yumurtaları bir kapta çırpın. Fırından çıkardığınız tartın üzerine döküp yayın. Üzerine cevizleri dizip önceden ısıtılmış, 170 derecede fırında 20-25 dakika pişirin. Servis yapın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir