BALLI KITIR CEVİZ

BALLI KITIR CEVİZ

Malzemeler

1 su bardağı ceviz
1 çorba kaşığı bal ( damak zevkinize göre artırabilirsiniz)
1 çay kaşığı tereyağı
2 elma

Hazırlanışı

Ceviz içi istenilen büyüklükte parçalara ayrılır. Kısık ateşte tüm malzeme ve bal karamelize olana kadar pişirilir. İstenirse bu işlem fırında 180 derecede 15-20 dk’lık bir sürede gerçekleştirilebilir. Elmanın içi bir aparat aracılığıyla düzgünce çıkartılır. Karamelize balın bir miktarı elmanın içine dökülür. Ardından tavada pişirilen cevizli karışım elmanın içine yerleştirilir. Üzerine istenirse köpük krema sıkılarak güzel bir görünüm elde edilir.

Ballı Kıtır Cevizi, soğuduktan sonra cam bir kavanozda muhafaza ederseniz, çocuklarınız için güzel ve besleyici bir atıştırmalık olacaktır. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir